Äänimaljahierontaa ja sointukylpyjä – mitä ihmettä?

Mikä on äänimalja, saatat kysyä. Äänimalja on metalliseoksesta käsin valmistettu, soiva instrumentti, jonka juuret ovat tiibetiläisissä, nepalilaisissa ja intialaisissa joka kodin kulhoissa. Sittemmin äänimaljoja on kehitetty nimenomaan rentoutumis- ja terapiatarkoituksiin. Laadukkaan äänimaljan sointi on kaunis, syvä ja pitkä. Soidessaan malja myös värähtelee.

Äänimaljojen yhteydessä puhumme vibro-akustisesta rentoutumismenetelmästä, joka johdattelee rentoutujan syvään ja kokonaisvaltaiseen rentoutumisen tilaan. Soivan äänimaljan ääniaallot tuottavat hellävaraista liikettä, hierontaa, kehollemme. Tämä hellävarainen hieronta ulottuu aina solutasolle asti. Samanaikaisesti äänimaljojen äänitaajuudet kutsuvat aivomme kohti rentoutumista ja alfa- ja theta värähtelyiden tasoja.

Äänimaljahieronnan aikana äänimaljoja asetetaan päämäärätietoisesti kehon päälle ja sen ympärille, kun taas äänimaljarentoutuksessa tai Sointukylvyssä äänimaljoja, feng gongia ja muita instrumentteja, kuten tuulikelloja soitetaan rentoutujien läheisyydessä. Rentoutumisen aikana rentoutujaan ei kohdistu minkäänlaisia odotuksia – rentoutujalla on lupa vain olla. Turvallisessa äänimaisemassa ja -tilassa rentoutujan on mahdollista alkaa päästää irti stressistä, huolista ja ahdistuksenaiheista.

Äänimaljahierojaksi kouluttautumiseni polulla tärkeänä elementtinä ovat olleet omat kokemukseni äänimalja- ja gong-rentoutuksiin osallistujana. Jo ensimmäinen äänirentoutus oli minulle käänteentekevä. Ei ole itsestään selvää, että minun kaltaiseni – perfektionismiin ja suorittamiseen taipuvainen – pystyisi tuosta vain rentoutumaan, saati nukahtamaan rentoutushetken aikana. (Sanotaan muuten, että äänimaljahieronta voi vastata jopa kolmea tuntia hyvää yöunta!) Äänimaljojen ja gongin äänten ja värähtelyn myötä olen pystynyt päästämään irti niin mielen kuin kehon jäykkyyksistä, antamaan anteeksi itselleni ja muille, olemaan läsnä tässä ja nyt, matkustamaan ympäri universumia (todellakin, toisinaan mieleen nousevat kuvat ovat huikeita) ja löytämään sisäisen varmuuden siitä, että kaikki järjestyy kyllä. Muutamia positiivisia juttuja mainitakseni. Äänirentoutuksen tai äänimaljahieronnan vastaanotettuani tunnen usein, että mieleni, kehoni ja sieluni kadonneet palaset löytävät takaisin kotiin. Herään usein rentoutuksen päätteeksi kirkkaalla mielellä ja usein mieleni päällä on myös selkeä, suuntaa antava ajatus.

Mitä sinun on lupa odottaa äänimaljahieronnalta tai -rentoutukselta? Kaikki me ihmiset olemme yksilöitä, ja niin ovat myös äänimaljahieronnan ja -rentoutuksen vaikutukset. Joitakin yleisimpiä hyötyjä ovat:

  • Nopea ja syvä kehon ja mielen rentoutuminen
  • Parempi uni
  • Jännitysten purkautuminen
  • Vähentyneet kiputuntemukset
  • Kehon ja mielen keveys
  • Positiivinen vaikutus terveydentilan tukemiseksi
  • Itsetuntemuksen, luovuuden ja aikaansaamisen vahvistaminen
  • Entistä positiivisempi asenne elämään

Äänimaljarentoutuksia toteuttaessani minulle laatu, vastuullisuus ja turvallisuus ovat tärkeintä. Noudatankin äänirentoutuksissa saksalaista Peter Hess® äänirentoutusmetodia, joka on kehittyvä ja vastuullinen metodi jo reilusti yli 30 vuoden ajalta. Metodin taustalla on myös laaja-alaista tutkimusta, jonka myötä on objektiivisesti todettu äänimaljojen syvärentouttavat vaikutukset. Äänirentoutuksissani käytän laadukkaita Peter Hess® äänimaljoja, jotka on kehitetty terapiakäyttöön ja takaavat optimaalisen äänimaailman ja värähtelyn.

Tutustu Finnish Wellbeing verkkokauppaan ja tilaa äänirentoutushetkiä tilaisuuteesi! Pääset yhdessä ystäviesi tai vaikkapa työkavereidesi kanssa tutustumaan äänimaljojen kiehtovaan maailmaan.

Tekstin on kirjoittanut KTM, palvelumuotoilija, palautumisvalmentaja ja harjoitteleva äänimaljahieroja Lotta Ikävalko. Voit tutustua Lottaan lisää täältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.