Hanna Vesenterä

Yhteystiedot

[email protected]

Hanna Vesenterä

Autan Finnish Wellbeingissä yrityksiä ja henkilöitä kestävään hyvinvointiin liittyvien koulutus-, valmennus-, esiintymis- ja luentopalveluiden kautta. Ohjaan mm. @hengähdyshetkiä konseptin restoratiivisen liikkeen tunteja.

Työ ja minä

Reilun kahdenkymmenen vuoden kokemus erilaisista liiketoiminnan johtamis- ja kehittämistehtävistä sekä esimiehenä toimimisesta. Johtamisen, kehittämisen, myynnin, markkinoinnin, eCommercen ja asiakaspalvelun ammattilainen. Opintoja liiketoiminnan johtamisesta, ihmisen palautumiseen. Viimeksi olen valmistunut hyvinvoinnin, palautumisen, stressinhallinnan ja keho-mieli-aistien asiantuntijaksi.

Olen Finnish Wellbeing -idean takana ja sen perustajajäsen.

Inspiraatio ja tarkoitus

Olen inspiroitunut ilmiöistä sekä kulttuurin, ympäristön, organisaatioiden ja ihmisten monimuotoisuudesta ja ekosysteemistä. Siitä kaikesta, mikä ohjaa toimintaamme. Olen kiinnostunut hyvinvoivasta, merkityksellisestä elämästä ja kasvustamme. Täällä terävien kivien ja syvien kuoppien suoralla tähtipölyä on paljon enemmän kuin kiireessä havaitsemme. Rajattomien mahdollisuuksien planeetallamme on kiehtovaa askeltaa.

Elämä on tässä ja nyt, ja työ ja arki voivat olla merkityksellisiä ja inspiroivia. Jo kliseeksi muodostunut sanonta kertoo paljon olennaisesta: ”Kaikki, mitä tarvitsemme, on jo meissä itsessämme”.

Tämän äärelle olen pysähtynyt lukuisia kertoja organisaatioon tai yhteisöihin liittyvissä tilanteissa. Toistamme usein vauhtisokeudessamme vanhoja kaavoja, emme malta pysähtyä olennaisen äärelle ja näkökenttämme supistuu. Tuloksentekokykymme saattaa säilyä, mutta ihmisyyden tila kapenee ja tärkein jää taka-alalle.

Yrityksen ja organisaation hyvinvoinnin ja menestyksen keskiössä on merkityksellisyyttä kokeva ihminen. Toinen tärkeä elementti on kestävä kehitys. Sen sijaan, että suhtaudumme luontoon ja ympäristöön ”toisena”, meidän tulisi ottaa aihe osaksi kaikkea toimintaamme. Hyväksyä se, että olemme yhtä, ja kun ympäristömme voi hyvin, mekin voimme hyvin.

Usein ulkopuolinen apu on se, mikä laittaa asiat liikkeelle ja avaa silmät uuteen totuuteen. Olen kiitollinen siitä, mitä omalla kohdallani olen saanut kokea ja oppia.

Kokonainen ihminen

Toinen puoli minusta haluaa ilmentää monimuotoista luovuutta. Ilmennän sitä tanssin, liikunnan, musiikin, kuvataiteiden, luovien arjen ratkaisujen yms. kautta.

Pysähtyminen merkitsee itselleni paluuta omaan voimaan ja itseeni. Se on kaiken loppumaton inspiraation ja voiman lähde. Luontoon pysähdyn ihmettelemään. Kaivan kameran laukusta ja olen siinä hetkessä. Siinä on aina kaikki, mitä tarvitsen.

Kotona omalla ajallani istun matolle, hengittelen, meditoin, kuuntelen, mitä keho sanoo ja pysähdyn siihen pyhään hetkeen. Musiikki on oma energiahoitoni, ehtymätön voiman, riemun ja keskittymisen lähde. Sanat kertovat suuntaa ja soivat sopivaan aikaan vieden sinne, minne kulloinkin tulee kulkea.

Menestyminen

Menestyminen itselleni tarkoittaa hyvää, riittävän tasapainoista ja merkityksellistä elämää. Jokainen mittaa menestymistä omista lähtökohdistaan. Uskon siihen, että oman menestymisen este on yleensä omat uskomukset ja asenteet. Niiden kriittinen tarkastelu ja esteiden purkaminen onkin usein lähtökohta uudelle kukoistukselle.

Monimuotoinen tieto

Voiko elää taikaelämää ja tavallista elämää? Kuunnella järkeä ja sydäntä? Olla looginen ja intuitiivinen? Luova ja pragmaattinen? Uskoa tieteeseen ja mystiikkaan? Kuunnella aisteja ja nojata kvantitatiiviseen tietoon? Olla menestyvä ja onnellinen työelämässä tehden samalla hyvää ja jakaa runsautta?

Voi ja sitä me juuri tarvitsemme. Se on opittujen kaavojen ja uskomusten kyseenalaistamista sekä uuden, monimuotoisemman perspektiivin hahmottamista.

Elämä on virtaa, se soljuu jatkuvana, kauniina nauhana. Minä siinä mukana, vastuullisena, itsenäisenä ja aikaansaavana toimijana.

Ristiriita tämän, tavoitteellisuuden ja tavoitteiden eteen työskentelemisen välillä on hyväksyttävä. Paradoksit ja ristiriidat ovat ihan ok.

Monimuotoisen tiedon viitoittamana, tavoittelemme yhteiskunnan, ympäristön, organisaatioiden ja yksilön tasolla tasapainoisempaa ja merkityksellisempää elämää.