Maria Marttila

Yhteystiedot

Koulutus- ja työnohjauspalvelu Bloomia
[email protected]
www.bloomia.fi

Maria Marttila

Finnish wellbeing -yhteisön kautta tarjoan pääasiassa palveluja, joista asiakkaat saavat työkaluja työpaikan  hyvinvointia tukevan toimintakulttuurin rakentamiseen. Avainsanoina palveluissani ovat tasapaino, yhteisöllisyys, omannäköisyys ja riittävän hyvä tekeminen.

Oman oloinen elämä ja tasapainoilu sen saavuttamiseksi on tuttua myös itselle. Kiinnostun, innostun ja olen utelias. Inspiroidun ihmisistä, mutta myös kuormitun helposti ja kamppailen sen kanssa, mikä on riittävän hyvää tekemistä. Usein minua sanotaan rohkeaksi, mutta aina ei siltä tunnu. Jo ihan itsekkäistä syistä olen kiinnostunut paremmasta palautumisesta. Lomalla on (melko) helppoa ottaa rennosti, mutta miten onnistuisi ulottamaan samaa meininkiä myös omaan arkeen ja työelämään? Ajattelen, että iisisti ottaminen ei tarkoita laadusta tinkimistä vaan hampaat irvessä suorittamisen lopettamista

Finnish wellbeing -konseptin keskeinen ajatus, eli tasapainoisemman ja merkityksellisemmän elämän löytämisessä ja toteuttamisessa auttaminen on ollut olennainen osa omaa ammatillista tekemistäni jo jonkin aikaa. Hyvään elämään kuuluu mielestäni myös sen hyväksyminen, että elämään kuuluu myös vaikeita vaiheita ja haasteita.

Suomen luonto opettaa meille tätä kärsivällisesti joka päivä: että voisi kukoistaa, välillä täytyy olla myös levossa ja kerätä voimia. Sukuni puutarhureiden perinteitä kunnioittaen koen itsekin olevani yrittäjänä kukoistusalalla.  Do who you are -kysymyksen ratkaiseminen on tutkitusti olennaista hyvinvoinnin kannalta. Missionani onkin auttaa ihmisiä luomaan itselleen merkityksellistä, oman näköistä elämää ja työelämää, ja sitä kautta kukoistamaan.

Palautumisen teemojen kanssa työskennellessäni koen tekeväni syvästi merkityksellistä työtä. Merkityksellinen ei ole aina kivaa ja helppoa. Ei riitä, että selvittää, mikä on elämässä tärkeää. Pitäisi myös jaksaa nauttia siitä elämästä, jonka on itselleen rakentanut ja viettää aikaa itselle merkityksellisen äärellä. Palautua ei voi varastoon, joten palautumisen ja riittämisen teemat pitäisi osata rakentaa osaksi arkea. Tämä tasapainoilu ei vaadi mystisiä kykyjä, vaan opittavissa olevia työkaluja: miten varautua haasteisiin ennakolta, ja miten oppia nousemaan, kun elämä väistämättä lyö välillä kanveesiin.

Koen olevani onnekas, koska pystyn työssäni yhdistelemään luovasti erilaisia koulutuksiani. Olen peruskoulutukseltani kasvatustieteen maisteri ja luokanopettaja. Myöhemmmin olen pätevöitynyt myös erityisluokanopettajaksi, psykologian aineenopettajaksi, Positive Psychology Practitioneriksi, voimavarakeskeiseksi työnohjaajaksi ja palautumisvalmentajaksi. Yli kymmenen vuoden esimieskokemus tuo perspektiiviä teoreettiseen tietoon, samoin sijaisvanhempana toimiminen. Kirjoitan mielelläni ansioluettelon loppuun, että tärkein tittelini on äiti. Se muistuttaa itseäni siitä, että vaikka välillä tempaudun täysillä mukaan inspiroivaan työhöni, perhe on kuitenkin itselleni elämässä merkityksellisintä. Että jaksaisi tehdä muutakin kuin töitä, on itsenikin muistettava valita palautumista tukevaa toimintaa riittävän usein. Itselle tärkeä osa palautumista on kehollisuus. Kun keho rentoutuu, niin mielikin rentoutuu. Itselläni palauttavina elementteinä toimivat luonto, jooga sekä palautumisvalmentajan työkalupakista löytyvät harjoitukset.

Maria on tilaa-antava, soveltava, lämmin ja avarakatseinen. Marian läsnäolossa on jotain hoitavaa, tulee tunne, että hän on minua varten. Marian identiteetissä yhdistyvät tietäminen ja heittäytyminen. Marian sanat ja teot kohtaavat, ja hän puhuu rakkauden kieltä. Maria tekee paljon tietoista valmistautumista asiakkaitansa varten, on siinä tosissaan. Siksi asiakkaalle tulee hyvä, otettu ja luottavainen olo.

Työnohjaajakollegat yhteisten opintojen päätteeksi