Pauliina Koivisto

Pauliina Koivisto

Finnish Wellbeing- yhteisön kautta tarjoan ravintoneuvonnan palveluita etäkonsultaation muodossa. Asutpa missä päin maailmaa tahansa ja haluaisit saada apua, neuvoa ja tukea ravintoasioihin, olen täällä sinua varten. Ravintoneuvontani pohjautuu funktionaaliseen lääketieteeseen, tutkittuun tietoon, jossa ihminen huomioidaan aina yksilöllisesti, mutta kokonaisuutena. Mieltä ja kehoa ei voida erottaa toisistaan, vaan ne molemmat kokonaisuudet tulee huomioida, tulitpa vastaanotolleni sitten ruoansulatusongelmien tai hormonaalisten epätasapainotilojen takia. Ravintoneuvonnassa pyritään aina löytämään ongelmien juurisyyt ja kohdataan ihminen oireiden takana.

Minulle tärkeitä asioita ovat luonto, vapaus sekä eteenpäin suuntauminen. Olen kotimaisten marjojen puolesta puhuja, innokas marjastaja, suolla samoaja ja metsän rauhoittavaa vaikutusta janoava. Rakastan kuunnella kesätuulen ääntä metsässä. Se viestii minulle lupaa olla ja hengittää. Vapaus tarkoittaa minulle oman itseni näköistä elämää, jossa tulevat askelmerkit eivät ole valmiiksi määrätyt. Kammoksun kaavoihin kangistumista ja inhoan sanaa ”pitäisi”. Vapautta on myös huolehtia itsestä, jota aina asiakastyössäni jaksan painottaa.

Kuka minä olen?

Valmistuin käsityö- ja kotitalousopettajaksi toukokuussa 2011. Opettajuus ei ole koskaan ollut minulle haaveammatti, mutta elämä kuljetti minut opettajaopintoihin suoraan lukion jälkeen. Valmistumiseni jälkeen olen toiminut opettajana pohjoisessa Keski-Suomessa ja kouluttautunut lisää saaden mm. opetuskelpoisuudet terveystietoon ja matematiikkaan. Haaveilin teini-iässä lääkärinammatista, mutta vaikka lääkärihaave jäi, kiinnostus ihmisen biologisiin ja fysiologisiin toimintoihin on jäänyt elämään. Vuodet 2014-2015 avasivat silmäni kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille, kun kamppailin vaikean aknen kanssa. Hoidin sitä erilaisilla lääkevoiteilla, jotka auttoivat aina vain hetken. Vähitellen ymmärsin, että voiteista saan vain hetken avun, mutta aknen juurisyy jää voiteilla huomioimatta. Löysin funktionaalisen lähestymistavan terveyteen ja hyvinvointiin, ja sillä tiellä nyt olen. Valmistuin joulukuussa 2021 Terveysopisto Saluksesta diplomiravintoneuvojaksi, ja jatkan vielä hetken opintoja diplomiravintoterapeutiksi asti. Olen myös suorittanut lääketieteen perusteita Itä-Suomen yliopistossa.

Miten voisin olla sinulle avuksi?

Ravinnolla on suuri merkitys, terveyteen, hyvinvointiin, jaksamiseen sekä elämänlaatuun. Ravintoneuvontani ei ole vain yleisten ravitsemussuositusten kertaamista, vaan jokaiselle asiakkaalle rakennetaan juuri hänen tarpeitaan vastaava ruokavalio, jossa huomioidaan myös esimerkiksi stressitaso, suoliston kunto ja elämäntilanne.

Ravintoneuvontani tärkeitä arvoja ovat yksilön kohtaaminen, aito kuuntelu, halu ymmärtää ja auttaa sekä luonnollinen, helposti omaksuttava ruokavalio ilman pikadieettejä tai ateriankorvikkeita. Lähtökohtana on rehellinen, itse tehty ruoka, johon saat reseptejä ja neuvoja.

Ravintoneuvonnasta voisi olla sinulle hyötyä esimerkiksi seuraavissa ongelmissa

  • erilaiset ruoansulatusongelmat: turvotus, ilmavaivat, ummetus, närästys
  • ärtyneen suolen oireyhtymä eli IBS
  • painonpudotus ja painonhallinta
  • metabolinen oireyhtymä MBO
  • verensokeritasapainotus
  • energian lisääminen
  • erityisruokavalioiden ruokasuunnittelu (esim. gluteeniton, maidoton, vegaani)
  • migreenityyppinen päänsärky
  • iho-ongelmat
  • elämäntaparemontti

Ravintovalmennuspaketit verkkoakaupasta

Kommentteja asiakkailtani ravintoneuvonnasta

”Pauliinan avulla ruokavalion muutoksella olen saanut jo lyhyessä ajassa tuloksia. Voisi luulla, että kun luopuu jostain huonoista ruoka-aineista, niin mitä sitä sitten enää saa syödä. Voin sanoa, että tilalle tulee moninverroin hyviä vaihtoehtoja!”

” Pauliina kohtasi minut kokonaisuutena ottaen huomioon psyykkiset ja fyysiset seikat sekä eletyn elämän. Hänen tapansa kohdata asiakas on lämmin, mutta asiantunteva.”

”Pauliina on helposti lähestyttävä ja häneltä uskalsi kysyä matalalla kynnyksellä mitä vain. Tapaamisia ei tarvinnut jännittää, koska Pauliinan kanssa juttelu oli sujuvaa ja rentoa. Pauliina antoi myös selkeitä käytännön vinkkejä sekä hyviä ruokaohjeita.”

”Olet auttanut mua hurjasti eteenpäin! Koen, että sun avulla olen saanut raivattua ruokavaliota juuri sen puuttuvan palasen verran paremmaksi, ja kehossa ja mielessä tuntuu hyvältä.”