Digihyvinvointia työhön -verkkotyöpaja (3 h)

890.00 

Digihyvinvointia työhön -verkkotyöpaja on osallistava ja käytännönläheinen työpaja, jossa kartoitetaan työyhteisön (maks. 20 henkilöä) digitaalisen hyvinvoinnin nykytila ja siihen liittyvät haasteet sekä etsitään ratkaisuja digihyvinvoinnin parantamiseksi työpaikalla.

Digihyvinvointia työhön -verkkotyöpajassa kartoitetaan työyhteisön digitaalisen hyvinvoinnin nykytila ja siihen liittyvät haasteet sekä etsitään ratkaisuja digihyvinvoinnin parantamiseksi työpaikalla. Näkyväksi tehdään myös jo toimivat käytännöt. Työpajan tuloksista asiakas saa kirjallisen yhteenvedon, jota voi käyttää työhyvinvoinnin suunnitelmallisen kehittämisen apuna. Työpajassa

  • tehdään näkyväksi digitaalinen toimintaympäristö (mitä laitteita/järjestelmiä/ohjelmistoja/viestintäkanavia työssä käytetään)
  • tunnistetaan toimintaympäristön ongelmat ja puutteet työhyvinvoinnin näkökulmasta (mihin tarkoitukseen digiteknologioita käytetään, tukevatko ne työn tekemistä ja tiedonkulkua, ovatko ne tarkoituksenmukaisia, toimivatko ne jne.)
  • ideoidaan yhdessä toimivia digihyvinvointia tukevia käytäntöjä tunnistettujen haasteiden pohjalta
  • laaditaan askelmerkit työyhteisön digihyvinvoinnin saavuttamiseksi
  • opitaan yhdessä hallitsemaan digistressiä ja digitaalista metatyötä

Työpaja perustuu ihmiskeskeiseen digitalisaatioon ja sen jalkauttamiseen työyhteisöihin/organisaatioihin. Erilaisilla digiratkaisuilla ja -toiminnoilla pyritään sujuvoittamaan/tehostamaan työtä, mutta niiden vaikutukset ovat usein päinvastaiset: käytetyt järjestelmät eivät tue työntekoa, viestintä sakkaa, tarvittavaa osaamista ei tunnisteta tai sen ylläpitoon ei ole resursseja, rajoja työn ja vapaa-ajan välille on vaikea vetää, keskittymiskyky heikkenee, päätetyöskentely aiheuttaa fyysisiä haittoja. Syntyy digitaalista kuormitusta ja stressiä. Ajatellaan, että teknologian kanssa kaikki tämä ikään kuin kuuluu asiaan, mutta sen ei missään nimessä tarvitse kuulua. Ottamalla lähtökohdaksi työntekijän ja työyhteisön hyvinvointi ja yhteiset digipelisäännöt tehdään paremmin voivia työntekijöitä, toimivampia työyhteisöjä ja sujuvampaa työtä.

Työpajan voi räätälöidä myös esim. organisaation esihenkilöille.

Työpaja toteutetaan verkkotyöpajana Zoomissa ja ryhmätyöskentelyssä hyödynnetään Miro-boardia.

Kouluttajana ja työpajan vetäjänä toimii digikulttuurin asiantuntija, FT, Suvi-Sadetta Kaarakainen

Lisätietoja [email protected] – tutkimustoimistosade.com

p. 045 133 5234

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Digihyvinvointia työhön -verkkotyöpaja (3 h)”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Vendor Information

No product has been found!